Nápoje s chutí hor
Likéry Borůvka a Brusinka
Naše horská chalupa nabízí vlastní likéry Krkonošská borůvka a Krkonošská brusinka, které podáváme buď studené nebo jako „veselý“ horký nápoj.
Pokud se nebudete moci rozhodnout, který ochutnat, doporučujeme vyzkoušet kombinaci obou, našimi stálými hosty vytvořený a důkladně vyzkoušený, „BoBr“ (spojení Borůvky a Brusinky).
Regionální speciality
Úzce spolupracujeme s Rychnovským pivovarem, který pro nás vaří světlé nefiltrované pivo Bufeťák 11° a zárověň nám dodává jablečný mošt a malinovku z jejich sodovkárny.
Z Trutnovského pivovaru máme v nabídce světlý ležák Krakonoš 11°.
Hosté k nám také často váží cestu na výbornou Vilémovu kávu z Pardubic od pana Sýkory.
Taktéž víno máme té nejlepší kvality, a to od firmy Cevin pana Maťáka, milovníka hor, z Velkých Bílovic.
Naše kuchyně
Tradiční krkonošská jídla
Využíváme suroviny, typické pro horské oblasti – brambory, houby, zelí, borůvky a luštěniny.
V naší nabídce najdete tradiční krkonošská jídla, jako oblíbené krkonošské kyselo, couračku, borůvkový knedlík, ovocný koláč a další. Často vaříme pokrmy z hub, např. lišky na smetaně nebo houbového kubu. Jídla přizpůsobujeme ročnímu období a často je nám inspirací Krkonošskou kuchařka pana Marholda.
Kvalitní lokální zdroje
Výběr dodavatelů z kvalitních lokálních zdrojů není pro nás obyčejná fráze.
Jak se níže můžete přesvědčit, naším cílem je poskytovat vám to nejlepší z místní nabídky.
Nejvíce nás potěší spokojený host!
Uzeniny od vyhlášených uzenářů
Naše uzeniny pocházejí od pana Šrola z Trutnova a pana Motyčky z Temného dolu – renomovaných uzenářů známých svou výjimečnou kvalitou.
Maso od trutnovského řezníka
Maso bereme přímo od trutnovského řezníka Hampla, který poráží kusy většinou z podhůří Krkonoš a Orlických hor. Tento přímý zdroj nám zajišťuje čerstvost a kvalitu.
Bylinky jako koření
Přímo u chalupy si pěstujeme libeček, po krkonošsku „vopich“, jenž byl v minulosti v Krkonoších hojně používanou bylinkou k dochucení pokrmů.
Houby z okolí Černé hory
Houby sbíráme v okolí Černé hory a používáme je v kuchyni díky certifikátu o jejich znalosti. Toto nám zajišťuje, že používáme pouze bezpečné a kvalitní houby, které přidávají naší kuchyni jedinečnou chuť.
Kysané zelí z Vondráků
Kysané Vysocké zelí získáváme ze Sklenařic od rodiny Vondráků. Jejich červené zelí „hlavatka“ je vyhlášené nejen v Jizerských horách a Krkonoších, ale začíná se dostávat i za hranice našeho regionu díky své výjimečné kvalitě.
Zapálený krb
na vás čeká za nepříznivého počasí, hoří po většinu roku a přímo nad ním najdete sušák, kde se vaše navlhlé oblečení spolehlivě vysuší.
Unikátní výhled na Sněžku si můžete vychutnat jak z bufetu, tak z venkovního posezení.
Turisté zase ocení oblíbené turistické známky a vizitky.
Pro cyklisty
máme připravené nářadí a stojan na opravy kol.
Běžkaři u nás najdou vosky na přemazání lyží.
A pro všechny připravujeme výborné občerstvení z naší nabídky.