chalupanarozcesti.cz

Nápoje s chutí hor

Likéry Borůvka a Brusinka​

Naše horská chalupa nabízí vlastní likéry Krkonošská borůvka a Krkonošská brusinka, které podáváme buď studené nebo jako „veselý“ horký nápoj.

Pokud se nebudete moci rozhodnout, který ochutnat, doporučujeme vyzkoušet kombinaci obou, našimi stálými hosty vytvořený a důkladně vyzkoušený, „BoBr“ (spojení Borůvky a Brusinky).

Regionální speciality

Úzce spolupracujeme s Rychnovským pivovarem, který pro nás vaří světlé nefiltrované pivo Bufeťák 11° a zárověň nám dodává jablečný mošt a malinovku z jejich sodovkárny.

Z Trutnovského pivovaru máme v nabídce světlý ležák Krakonoš 11°.

Hosté k nám také často váží cestu na výbornou Vilémovu kávu z Pardubic od pana Sýkory.

Taktéž víno máme té nejlepší kvality, a to od firmy Cevin pana Maťáka, milovníka hor, z Velkých Bílovic.

Naše kuchyně

Tradiční krkonošská jídla

Využíváme suroviny, typické pro horské oblasti – brambory, houby, zelí, borůvky a luštěniny.

V naší nabídce najdete tradiční krkonošská jídla, jako oblíbené krkonošské kyselo, couračku, borůvkový knedlík, ovocný koláč a další. Často vaříme pokrmy z hub, např. lišky na smetaně nebo houbového kubu. Jídla přizpůsobujeme ročnímu období a často je nám inspirací Krkonošskou kuchařka pana Marholda.

 

Kvalitní lokální zdroje

Výběr dodavatelů z kvalitních lokálních zdrojů není pro nás obyčejná fráze.
Jak se níže můžete přesvědčit, naším cílem je poskytovat vám to nejlepší z místní nabídky.

Nejvíce nás potěší spokojený host!

Uzeniny od vyhlášených uzenářů

Naše uzeniny pocházejí od pana Šrola z Trutnova a pana Motyčky z Temného dolu – renomovaných uzenářů známých svou výjimečnou kvalitou. 

Maso od trutnovského řezníka

Maso bereme přímo od trutnovského řezníka Hampla, který poráží kusy většinou z podhůří Krkonoš a Orlických hor. Tento přímý zdroj nám zajišťuje čerstvost a kvalitu.

Bylinky jako koření

Přímo u chalupy si pěstujeme libeček, po krkonošsku „vopich“, jenž byl v minulosti v Krkonoších hojně používanou bylinkou k dochucení pokrmů.

Houby z okolí Černé hory

Houby sbíráme v okolí Černé hory a používáme je v kuchyni díky certifikátu o jejich znalosti. Toto nám zajišťuje, že používáme pouze bezpečné a kvalitní houby, které přidávají naší kuchyni jedinečnou chuť.

Kysané zelí z Vondráků

Kysané Vysocké zelí získáváme ze Sklenařic od rodiny Vondráků. Jejich červené zelí „hlavatka“ je vyhlášené nejen v Jizerských horách a Krkonoších, ale začíná se dostávat i za hranice našeho regionu díky své výjimečné kvalitě.

Zapálený krb

na vás čeká za nepříznivého počasí, hoří po většinu roku a přímo nad ním najdete sušák, kde se vaše navlhlé oblečení spolehlivě vysuší.

Unikátní výhled na Sněžku si můžete vychutnat jak z bufetu, tak z venkovního posezení.

Turisté zase ocení oblíbené turistické známky a vizitky.

Pro cyklisty

máme připravené nářadí a stojan na opravy kol.

Běžkaři u nás najdou vosky na přemazání lyží.

A pro všechny připravujeme výborné občerstvení z naší nabídky.